ningú sense sostre

Quim som?

 

 

L’associació es va constituir el 2009, fruit de una inquietud familiar d’una família castellarenca  (Robert Sans i Rosalia Morera), però no va ser fins el març del 2013 que el projecte va ser una realitat, gracies a altres persones particulars.

L’Associació ningú sense sostre, esta formada per més de 40 socis particular i entitats religioses de Sabadell, una Junta general de socis/sòcies, equip de voluntaris i un equip professional.

L’entitat esta inclosa en la Xarxa d’habitatges d’inclusió residencial severa de Catalunya.

També forma part del Pla Estratègic d’acció Social en exclusió residencial severa de Sabadell, juntament amb Serveis Socials, Càritas, Creu Roja i Actua Vallès.

equip humà

Part de l'equip

"Res és més satisfactori que ajudar a les persones de manera altruista i detectar l'agraiment nomès amb la mirada."

"Res és més satisfactori que ajudar a les persones de manera altruista i detectar el seu   agraïmentnomés amb la mirada."

Rosalia Morera
Presidenta de l'Associació

"No deixis de fer, el que puguis fer pels altres. La sensació que pots ajudar una mica més, no   desapareix mai."

Robert Sans
Tresorer de l'Associació

"Som persones que ajudem a persones. Només defensem els drets basics que hauríen de tenir tothom."

Jordi Espuñes
Secretari de l'Associació

fases de inserció

Quin procediment segueixen els usuaris?

Les persones segueixen un procès de rehabilitació que consta principalment de 3 fases fins a la total reinserció.

Telèfon de contacte

659 257 087

Email associació

nssostre@gmail.com

01. 2 cases d'acollida

És una primera fase d’emergència habitacional, allotjament nocturn per a 14 persones, organitzades en dues cases d’acollida amb 6 places + 1 PEER worker resident a cada casa. Aquestes persones venen derivades del SUES Servei d’Urgències i Emergències de Sabadell.

Oferim: allotjament nocturn, sopar, bugaderia i esmorzar.
Disposem d’un pla de treball individualitzat per la nostra Educadora Social, d’un psicòleg, i tractem hàbits de higiene, salut, tractament autoestima, alimentació equilibrada i oferim itineraris d’inserció i/o formatius. Temps d’estada és de sis mesos renovables.

 02. 6 pisos tutelats

Una segona fase de transició a l’autonomia.
Un cop superada la la fase de la casa d'acollida l'usuari ja disposa d'un contracte de treball i per tant d'un sou. En aquest cas, el destinem en algun dels pisos tutelats que disposem, on segueix recolzat durant màxim de 1 any. En total 6 pisos. Son quatre pisos funcionant com unitats de convivència de ¾ places cadascun i els dos restants, acullim a families monomarentals.

03. Fase de reinserció

L'última fase del procès de reinserció, és la indepèndencia. L'intern ja disposa de recursos propis per a deixar l'associació i valdre's per si sol.

usuaris homes

2 Cases d’acollida

Les cases d’acollida, varen ser  el primer projecte que varem crear. És el pilar inicial de les fases que seguim en la reinserció de les persones que estàn al carrer. Les persones derivades,  són recolzades durant un periode de sis mesos renovables, amb valoració trimestral, en diferents àmbits, tant en hàbits de higiene i salut, millora de la condició de vida, tractament de l’autoestima, alimentació equilibrada, relació social i integració a la societat.

 

usuaris homes

4 Pisos tutelats

L’entitat té 4 pisos de continuïtat, per aquells homes que comencen a una feina però que, encara no poden optar a lloguer per motius econòmics.

L’objectiu d’aquests pisos és oferir un allotjament convenient a situacions econòmiques i personals de les persones que han fet el procés favorable a la casa d’acollida per tal de mantenir una certa estabilitat que els hi permeti la òptima recuperació de les competències que fomentin la seva autonomia personal, social, econòmica, etc.

 

famílies monomarentals

Projecte Eva  2 pisos tutelats

Entenem que cada familia monomarental, amb fills menors al seu càrrec,que es trobin en situació de risc d’exclusió, per manca de recursos econòmics, laborals i/o familiar i que, al mateix temps, no disposen d’una llar o situació habitacional digna per residir, mereixen l’independència i la intimitat de viure  en un habitatge no compartit, a fi de protegir la seva intimitat, l’educació dels seus fills, en un procès de reincerció de la societat amb el suport de l’associació.

MENJADOR SOCIAL

El Refugi

El divendres de cada setmana repartim menjar calent: caldo, un menú cuinat, postres i café en llet a «El Refugi». Un nou local habilitat com a menjador social i centre diürn. Acollim a la gent del carrer, que malviu en naus o caixers automàtics. En els casos de falta de desplaçament per part dels sense sostre, també ho repartim fins al lloc on malviuen per oferir conversa, escalf i el menjar calent.

Actualment ens ubiquem al local la Carrer Saharaui 1, local 2 Sabadell.

Aquesta iniciativa la varem començar al hivern del 2019, (encara no teniem local) pero la seguim mantenint perque té molta resposta.

 

volem un SOSTRE PER A TOTHOM

Som una entitat

d’utilitat publica (2022).

La teva donació ajudarà a que poguem disposar de capital
per aconseguir recursos per:

· Comprar aliments.
· Pagar els lloguers i despesses de les cases i els pisos.
· Recursos per invertir en formació pels usuaris.
· Psicòlegs i educadors socials.